Een meid met een sterke wil, grote dromen en een betrokken sociale kring. Een meid die waarschijnlijk nog een vorm van onderwijs volgt, een bijbaan heeft én kan genieten van de kleine dingen. Een meid die bijna jarig is, daarmee aan de start staat van haar 18e levensjaar en dus 17 jaar wordt. Een meid met wensen en wel wensen waar jij niet goed van weet of het nou echt geschikt voor haar is. 

Lees in deze blog de leukste cadeaus die je voor een 17-jarige meid kan aanschaffen, inclusief alle relevantie informatie die daarbij hoort. 

Direct naar de leukste cadeaus? Klik dan hier

Ontwikkelingsfase van een 17-jarige meid

Op de prachtige leeftijd van 17 jaar maakt een jongedame nog steeds een paar ontwikkelingen door. Want, waar ze eigenlijk niet meer in de lengte zal groeien en haar fysiek verder ook wel op peil zal houden, is het nog niet uit met de pret. Geestelijke capaciteiten bereiken nieuwe hoogtes en kennis wordt geabsorbeerd als een spons. De grens tussen werkelijkheid en dromen lijkt af en toe nog wat te vervagen, maar ach, dromen mag, toch?

Fysiek zal de 17-jarige in ieder geval opbloeien tot een gezond en actief individu. Haar energie is aanstekelijk en het enthousiasme ondoorgrondelijk. Sporten doet ze met plezier of liever helemaal niet. In ieder geval zal dat ook wel een beetje liggen aan haar eigen mate van comfort in eigen lichaam. Deze periode staat verder centraal als een opwindende fase van zelfontdekking en groei, waarbij ze haar eigen identiteit vormgeeft. De toekomst wordt gevormd met een geest van vastberadenheid en een hart vol passie. Hoe realistisch dat toekomstbeeld is, laten we overigens even terzijde. Vergeet als ouders of verzorgers niet hier wat sturend advies in te geven. Want hoewel de meid van (bijna) zeventien zichzelf al zeer volwassen acht, is ze dat absoluut niet. De wereld ligt dan misschien aan haar voeten, haar voeten liggen niet aan al het geluk van de wereld. 

Tot slot zal een empathische en betrokken houding haar kenmerken. Vriendinnen zijn belangrijker dan ooit, maar er bestaat een grote kans dat ook de liefde ontdekt zal worden. Stiekem, open en bloot of met misschien wat zenuwen worden lichamen ontdekt en aangeraakt. Iets waar je als ouders misschien niet over na wil denken, maar toch wel degelijk aan de hand is. Informeer je dochter goed over eventuele gevaren en probeer het met name niet té ongemakkelijk te maken. Alles komt vanzelf wel goed, is de gedachte waarop wij te werk gaan. 

Dont’s (type cadeaus dat je niet voor een 17-jarige meid wil kopen)

Meer dan één soort type cadeau is niet geschikt voor een 17-jarige meid. Bijvoorbeeld: aangezien de wettelijke drinkleeftijd meestal 18 jaar is, is het geen goed idee om alcoholische dranken als cadeau te geven aan een 17-jarige. Ze zal dit wel willen, maar geloof ons, de hersenen zijn nog lang niet volgroeid. Verder kan je dure en extravagante cadeaus ook beter links laten liggen. Cadeaus die te duur of extravagant zijn, kunnen ongemakkelijk zijn voor zowel de ontvanger als de gever. De gever vindt het misschien wel te overdreven, waar de ontvanger in dit geval in een uitzonderingspositie wordt geplaatst. De kans is namelijk aanzienlijk kleiner dat leeftijdsgenoten een eenzelfde cadeau zullen ontvangen. 

Wat is een geschikt budget voor deze leeftijd?

Een mooi budget stel je eigenlijk het beste samen door hier zelf over te denken. Wij kunnen immers niet in jouw portemonnee kijken. Neem de volgende bedragen dan ook als richtlijn, niet als advies. 

 • Ouders/ verzorgers: €50,00 tot …
  Een mooi sieraad, een mooi persoonlijk cadeau. You name it en het zal goed zijn. Overigens zal je meisje van bijna zeventien waarschijnlijk zelf wel een waslijst aan gewilde cadeautjes aanleveren. 
 • Directe familieleden (ooms, tantes, opa & oma): €20,00 tot €50,00
  Vraag maar gewoon wat ze wil, dan weet je hoe dan ook dat het cadeautje in de smaak valt, mocht je haar interesses niet zo voor ogen hebben liggen. Je aanwezigheid wordt in ieder geval gewaardeerd. 
 • Buren/ kennissen: €10,00
  Niet te veel, niet te weinig, meer als gebaar en leuk als bijdrage aan iets waarvoor ze spaart. Een persoonlijk cadeautje zal overigens ook gewoon worden gewaardeerd. 
 • Vrienden en vriendinnen: €15,00
  Waarschijnlijk zal een beste vriendin een hoger budget instellen, maar vijftien euro is zeer realistisch. Moet je een paar uur voor werken, maar heb je vast voor de meid over.

Verdere tips 

Nog niet helemaal zeker van je idee? Misschien heb je wat aan de verdere tips die nu volgen. Kijk daarna zeker naar de beste 20 cadeaus, om daar een cadeau uit te kiezen. Overweeg bijvoorbeeld een abonnement te geven op iets. Is ze helemaal enthousiast geworden van de sportschool, dan kan je zorgen dat ze daar een half jaar heen kan. Een andere tip om het niet ver weg van huis te zoeken. Dus, houd het persoonlijk en ga niet ineens zelf bedenken wat een optie zou kunnen zijn. Ze heeft waarschijnlijk wel een verlanglijstje doorgegeven, dus blijf in die trant voor het selecteren van je definitieve cadeau.

1. Draadloze oortjes

Zijn draadloze oortjes dan echt veel beter dan gewone oortjes? Nou, draadloze oortjes hebben in principe enkele voordelen ten opzichte van gewone oortjes, maar het hangt af van persoonlijke voorkeuren. Het grootste voordeel is eigenlijk dat draadloze oortjes meer bewegingsvrijheid bieden, omdat er geen kabels zijn die in de weg kunnen zitten. Ze zijn daardoor handig voor activiteiten zoals sporten of onderweg zijn. Echter zijn er een heel aantal mensen wie de voorkeur geven. aan bedrade oortjes. De reden hiervoor is onder andere vanwege de betere geluidskwaliteit en het feit dat ze deze niet op hoeven te laden. Het is dus belangrijk om te overwegen wat het beste past bij haar behoeften en levensstijl. Maar, als we een gokje mogen doen, zal ze toch voor draadloos kiezen.

2. Make-up sets

Make-up sets bevatten vaak een assortiment van make-up producten zoals oogschaduw, lippenstift, blush en nagellak, samen verpakt in een handige set. Deze sets zijn ideaal voor meisjes die graag experimenteren met verschillende looks en stijlen en bieden hen de mogelijkheid om hun eigen creativiteit uit te drukken. Gezien het zo maar kan zijn dat jouw 17-jarige bezig is met het ontwikkelen van haar identiteit, is dat een leuke incentive om echt te gaan proberen. Want, hoewel die 17-jarige misschien een best wel goed idee kan hebben van wie ze is, komt dat er vanwege groepsdruk nog niet altijd uit. Geef haar een stabiele thuissituaties waarin ze zich veilig genoeg voelt om zich uit te drukken. Een berichtje van ons naar haar: you got this!

3. Handtas

‘Bij een groen-rode outfit is het absoluut géén optie om een oranje handtas te dragen. Ik ben toch geen stoplicht?’ Tja, het zou zo maar een uitspraak kunnen zijn van jou 17-jarige. Bovendien weet jij dondersgoed wat ze eigenlijk met deze opmerking wil zeggen. Dat is namelijk dat ze meer tassen nodig heeft, zodat ze bij elke outfit een tas kan matchen. Maar goed, gezien haar kleedgeld voor de maand er alweer doorheen is, stel je voor om het voor haar verjaardag te kopen. Prima, maar dan wel eentje die mooi is. Nouja, wat ‘mooi’ is, is natuurlijk relatief, maar we hebben ons best gedaan om een overzicht hieronder te creëren van tassen die over het algemeen wel zo kunnen worden beschouwd. Vinden wij tenminste, dus als zij het er niet mee eens is, mag ze onze redactie komen blamen, haha.

4. Ledkaarsjes

Natuurlijk is de bijna 17-jarige meid al bijna 17 en dus bijna volwassen, maar ja, die 100% verantwoordelijkheid en anti-stunteligheid, die zit er nog niet in. In plaats van echte kaarsen is het misschien een goed idee om ledkaarsjes aan haar te geven. Het is niet erg als ze die per ongeluk omstoot tijdens het opmaken, het is niet erg als ze deze per ongeluk aan laat staan en daarna de komende uren er niet meer naar om kijkt. Bij een echte kaars zouden die acties wat, tja, gevaarlijker zijn. Dus, bij deze presenteren we je ledkaarsen. Ledkaarsen onder het mom van ‘lekker veilig en gezellig voor op de puberkamer’. Deze zien er tegenwoordig superleuk uit en als je een goede hebt, lijkt het niet eens alsof het nep is. Kijk maar eens naar het overzicht hieronder. Dit zijn parels van ledkaarsen, al zeggen we het zelf.

5. Smart watch

Herken je de situatie dat je hoort dat er ergens een berichtje komt, maar dat je geen idee meer hebt waar je je telefoon hebt neergelegd? Een situatie waarin je zit te wachten op een reactie van je crush en eigenlijk as soon as possible wil zien wat hij (of zij) heeft gestuurd? Om vervolgens een half uur lang niet te reageren, omdat hij er ook al 20 minuten over deed en je niet ’te snel’ wil zijn? Nou ja, een oplossing voor het probleem dat je je telefoon op zo’n moment kwijt bent, is te verhelpen met een smart watch. Daar zie je namelijk exact binnenkomen wat er ook op je telefoon binnenkomt. Als het wel nodig is dat je direct reageert, druk je even op het ‘speel geluid af op telefoon’-knopje en je hebt je telefoon zelf binnen no time gevonden. Wij zien alleen maar voordelen aan dit cadeau, jij ook?

Samsung Galaxy Watch4

Bekijk de laagste prijs

bol.com
SAMTECH Smartwatch

Bekijk de laagste prijs

bol.com
Apple Watch SE

Bekijk de laagste prijs

bol.com

6. Make-up spiegel

We maken geen grap als we zeggen dat je make-up er verschrikkelijk kan uitzien, omdat je je opmaakte in het verkeerde licht. Omdat er lang niet overal en lang niet altijd beschikbaarheid tot daglicht, hebben bepaalde mensen daarvoor een oplossing bedacht. Een oplossing? Wat dan? Nou, wat dacht je van een make-up spiegel met licht rondom de spiegel heen. Altijd het juiste licht en nooit meer met een vlekkerig hoofd de deur uit. Overigens is een make-up spiegel in de understanding van sommige 17-jarigen toch wel degelijk wat anders. Zij doelen juist op een kleine, rondje spiegel, waarbij de ene kant een normale spiegel is en de andere kant een ingezoomd spiegelbeeld geeft. Voordat je dit cadeautje aanschaft, is het dus belangrijk dat je op de hoogte bent van welke spiegel er nou eigenlijk wordt geambieerd. Scheelt toch weer een ongemakkelijk moment op haar verjaardag, dachten we zo.

7. Smartphone

Na jarenlang dezelfde smartphone te hebben gebruikt, is het wellicht deze verjaardag wel tijd voor een nieuwe. Kan ze tenminste weer eindeloos lang op TikTok scrollen, zonder dat deze na enige tijd vastloopt en afsluit. Hoe dan ook een mooi cadeau voor een prachtige meid die er hard voor heeft gewerkt. Een meid die heeft laten zien dat ze voorzichtig met haar spullen omgaat en zich bewust is van de waarde van objecten. Mocht een telefoon trouwens niet aan de wensen van de meid voldoen, dan kan je altijd nog een soort regeling treffen. Zij betaalt bijvoorbeeld tien procent mee of levert haar ‘recht’ op een duur cadeau het komende jaar in. Nou ja, dat zijn maar een paar ideeën waar je het niet eens mee hoeft te zijn, doe vooral waar de gever (jij dus) je goed bij geeft.

Apple iPhone 15

Bekijk de laagste prijs

bol.com
Samsung Galaxy S24 5G

Bekijk de laagste prijs

bol.com
Samsung Galaxy A15 4G

Bekijk de laagste prijs

bol.com
Smartphone Xiaomi A1

Bekijk de laagste prijs

bol.com

8. Powerbank

Het is belangrijk om een powerbank aan te schaffen die compatibel is met haar telefoon en van goede kwaliteit is om schade aan je telefoon te voorkomen. Zorg er ook voor dat ze de powerbank regelmatig oplaadt en opslaat op een veilige plaats om de levensduur te optimaliseren. Dit zijn twee punten welke belangrijk zijn om mee te nemen als je overweegt om een powerbank aan te schaffen voor haar verjaardag. Want verder, verder weet ze waarschijnlijk wel hoe ze ermee uit de voeten moet. Zo moeilijk is het ook niet, zolang je maar de juiste kiest. Er zijn bijvoorbeeld powerbanks waar het snoer al aan vast zit en een aantal waarbij je die zelf nog moet aansluiten. Als hij er al aan vastzit, wil je wel dat het de goede uitgang heeft. Een iPhone heeft namelijk een ander oplaadstation dan een Android telefoon.

9. Bluetooth speaker

Een Bluetooth speaker is een portable luidspreker die verbinding maakt met je smartphone, tablet of ander apparaat via Bluetooth-technologie, waardoor je draadloos muziek kunt afspelen. Je laadt ‘m een keer in de zo veel tijd op en kan daarna urenlang genieten van je favoriete muziek. Daarnaast heeft het ook een meer praktische functie. Mocht bijvoorbeeld het geluid van je laptop erg slecht zijn, dan kan je je speaker daarmee connecten om toch, zonder teveel irritaties, naar de muziek te luisteren. Anyway, de zeventienjarige zal het waarschijnlijk gebruiken om de laatste hits op af te spelen tijdens de spelletjesavond met haar vriendinnen. Of tijdens het klaarmaken voor een avondje uit, natuurlijk. Van deze aankoop zal ze mogelijk jaren plezier hebben en het is daarom de investering zeker waard.

10. Ringlight

Een ringlight voor een meisje van 17 zal fungeren als haar eigen, persoonlijke spotlight – perfect voor selfies en TikTok-video’s. Klinkt als een perfect cadeau, maar dat is het niet helemaal. Met zo’n fel licht kan namelijk zelfs de kleinste oneffenheid op haar gezicht plotseling oplichten als een klap in je gezicht. Mochten dit soort aspecten jouw zeventienjarige erg onzeker maken, dan raden we aan de ringlight nog maar even in de kast op te bergen. Of, en dat is misschien ook nog wel een grappig idee, schaf ook gelijk de make-up spiegel aan. Kan ze zich perfect opmaken en staat ze volledig te shinen voor de camera. Zo lang je haar maar wel duidelijk maakt dat ze in haar ‘natuurlijke’ status het allermooist is en zich nergens voor hoeft te schamen.